fbpx

FARKASKÚTVÖLGY

A Cserhát szívében a világörökség részét képező Hollókőtól mindössze 2 km-re, egy festői szépségű, csendes és vadregényes völgyben találsz ránk, Farkaskútvölgyre.
Nevét egy történelmi időkből itt maradt és régi nevén Farkaskútnak nevezett gémeskútról kapta.
A közel 30 hektáros völgy szívében egy száz éves kárpátaljai faház áll,
barátságos és igazán emberléptékű hangulatot árasztva magából.
A völgyet egy tó ékesíti és a csörgedező Szekerce – patak szeli át, folytatva útját a kék túra mentén,
a Felsőtoldra vezető szurdokban.
Tucatnyi lovunk 26 hektárnyi zöld legelőn tölti boldog napjait, miközben a völgy,
új építésű 4-5 fős apartman házakkal, téliesített lakó és közösségi jurtákkal,
fürdőházzal és szabadtéri konyhával, egész évben téged vár.

Farkaskútvölgy első látásra szerelem.

 

FRISS HÍREK

Sorra épülnek Farkaskútvölgy apartmanjai!
Hangulatos gerendaházak, kényelmes stúdiókonyhás összkomfortos 4-5 fős házak azoknak,
akik igazi otthonosságra vágynak.

Csodálatos fürdőházzal bővült Farkaskútvölgy:
12 személyes fatüzelésű szauna, pihenő, fürdődézsa, edzőszoba, masszázsszobák,
női-férfi különálló zuhanyzó és mosdó várja vendégeinket. 

Líra és Legenda, Farkaskútvölgy két legújabb jövevénye a Kunfakó kis csikók.

Farkaskútvölgy egy igazi különlegességgel bővült, “ISTEN TENYERE” kilátóterasszal, ahonnan nem csak a völgy hanem Cserhát környékbeli dombjai is láthatóak.
Még egy indok, hogy ellátogass hozzánk és a megtapasztald milyen érzés Farkaskútvölgy tenyerében ülni. 

FIGYELEM A KILÁTÓTERASZ HOLLÓKŐRŐL ÉS FELSŐTOLD KÖZSÉGEKBŐL AZ ORSZÁGOS KÉK TÚRA ÚTVONALON KÖZELÍTHETŐEK MEG GYALOGSZERREL.
AUTÓVAL, MOTORRAL, KERÉKPÁRRAL NEM MEGKÖZELÍTHETŐK.
A KILÁTÓTERASZ FARKASKÚTVÖLGYÖN KERESZTÜL CSAK SAJÁT VENDÉGEINK SZÁMÁRA ÉRHETŐ EL!

Ahol már csak murvás út vezet téged Hollókőről, és ahol feltárulnak előtted a Cserhát zöldellő dombjai és a köztük csörgedező Szekerce-patak; folytasd utat a völgy felé, jó helyen jársz: itt bújik meg Farkaskútvölgy. 

Megérkezésed pillanatában ne lepődj meg, ha nem találod szavaidat; festői szépségű,
vadregényes táj fogad téged, amerre szemed csak ellát.

A völgy szívében százéves kárpátaljai faház áll, ami tükrözi egész Farkaskútvölgy szellemiségét: megőrizni és továbbéltetni a népi és közösségi hagyományokat, a természettel legnagyobb összhangban – nem csak építészetileg.

Számunkra egyik legfőbb cél, hogy ezt az életminőséget továbbadjuk vendégeinknek. 
A közösségi események egyik színtereként a szabadtéri kemence és környéke szolgál; nyári estéken mennyei kenyérlángosokkal, ételünket elfogyasztva pedig tábortüzet ülhetünk körbe, ahonnan a zene és tánc sem hiányozhat. Hiszünk abban, hogy a gyökereinkhez való visszanyúlás gazdagabbá, teljesebbé teszi jelenünket és jövőnket

A szállásokat részben új építésű  jurta sátraink biztosítják, amiket az őseink vándorló nomád életmódjához kialakított építmények mintájára építettünk. A jurták egyenként hat méter átmérőjűek,
és összesen nyolcan lehet bennük kényelmesen elférni.
Hideg napokon is védelmet nyújtanak, teljesen téliesítettek, köszönhetően a fatüzelésű kályhának. A mellettük található fürdőházban szauna, merülődézsa és zuhanyzók várnak. 

Így a hajlékot a jurták, a napfelkelte legszebb fényeit pedig a természet biztosítja számotokra.
Az országos kéktúra vagy a lovastúra ösvényein v megfáradt vándoroknak, kirándulóknak is rendelkezésre állnak jurta sátraink, hogy egy pihentető éjszaka után újult erővel induljanak neki az útnak.

A völgyben továbbá új építésű 4-5 fős gerendaházakban kialakított, apartmanok várnak rád, csodálatos kilátással a Cserhátra.

Farkaskútvölgyben a természet és az ember harmonikus kapcsolatba kerülnek egymással, és ebben a kapcsolatban az állatok jelenléte is nagy szerepet játszik. Farkaskútvölgyben megismerkedhetsz őseink lovával, a Kunfakóval, valamint a lovaglás mellett azt is megtanulhatod, hogyan kell róluk gondoskodni.

A lovakkal való kapcsolat és a lovaglás már önmagában maradandó élmény, ráadásul bizalomra, türelemre, következetességre tanítanak, amelyek megtapasztalása és elsajátítása a mindennapokra is pozitív hatással vannak.

Szeretettel várunk benneteket Farkaskútvölgyben, ahol nap, mint nap megtapasztalhatjátok a természet érintetlenségét és csodáit, ahol magatok mögött hagyhatjátok a dolgos hétköznapokat, és belecsöppenhettek egy nomád életformába. Kaland, kikapcsolódás, közösségi összekovácsolódás és egyéni elvonulás – rajtad áll, hogy Farkaskútvölgy melyik „oldalát” szeretnéd átélni.

Érkezzetek családdal, barátokkal, kollégákkal, gyerekekkel, idősekkel, sokan, vagy akár egyedül – nálunk mindannyian megtaláljátok szíveteknek legkedvesebb időtöltési formáját.

vedd fel velünk a kapcsolatot!